Facebooktayım...

26 Ekim 2013 Cumartesi

MİKRODALGADA İNCİRLİ KREMALI KEK

Evde sürekli böyle şipşak şeyler yapıyorum ama fotolayıp yayınlamak aklıma gelmiyor.Blogu açarken ne demiştim,yaşadığım ürettiğim herşeyden birazcık paylaşıcam demiştim.Onlardan biride incirli kekim.Ben normal fırında yaptığımada bayılıyorum.Bu kez mikrodalgada denedim çıkan sonuç harikaydı, yani en azından ev ahalisi ve komşum için.Ben sürekli yapmayı planlıyorum artık.Elmalı havuçlusunu da deniycem.Bu tarifi internette daha önce bulduğum browni tarifini değiştirerek yaptım.Browni de güzel oluyor.
Hemencik tarifide vereyim ilgilenen olursa diye,çünkü yiyenler tarif istediler
1 yumurta,1 bardak şekerle çırpılır
3 incir az suda haşlanıp doğranır.karışıma eklenir,
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık yoğurt(yoksa 1 çaybardağı süt) +,1 kahvefincanı süt
yarım kabartma ,1 çaykaşığı tarçın,1 fincan ceviz,Kek kıvamı kadar un karışırılır.Uygun bir kalıba konup,mikrodalga fırınınızı en yüksek derecesinde 7-9 dakika arası pişiriyoruz.Çıkınca üzerine 1 çay bardağı sütü gezdiriyoruz.Ben üzerine bir bardak sütten muhallebi yapıp döktüm .Pasta gibi oldu valla,
deneyin görün

En küçük kare borcamı yağlayıp ,onda pişirdim

                              Meraktan kenardan hemen tattım.Bu günlerde                                 bana neler oluyor yedikçe yiyesim geliyor eyvahhh

Benden bu kadar hoşçakalın...




5 yorum:

  1. Komik bir şey paylaşıcam: Ben mikrodalga fırınla çamaşır makinasından korkuyorum:)Çamaşır makinası sıkmaya geçince kazan fırlayıp duvarları delecekmiş gibi geliyor:) Mikrodalga ise o kadar hızlı olunca uzay gemisiymiş hissi uyandırıyor. Çok zorda kalmadıkça ben kullanmıyorum. Bir tek patlıcanları kızartmak yerine yağ çekmesin diye mikroda 10 dakika öldürüyorum ve yemeğini öyle pişiriyorum. Bir cesaret bu tarifini de yapabilirim galiba:)

    YanıtlaSil
  2. Aslında bende sağlık açısından çok düşünerek almıştım.Araştırarak ve etrafımdaki doktorlara danışarak sağlıklı olduğuna kara verip kullanmaya başladım.Pişirme olarak sadece kek ve patates kumpir yapıyorum.Ses konusuna gelince bende düdüklüde aynı şeyi düşünüyorum ve bütün yemekleri onda yapıyorum .Korkunun ecele faydası yok...Bence denemelisin

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  4. tabiki, hemen girdim,bende çok beğendim,takipteyim

    YanıtlaSil
  5. gercekten lezzetli görünüyor. hamileliğim biter bitmez denesem iyi olacak :) ellerinize saglık, sevgilerimle..

    YanıtlaSil