Facebooktayım...

26 Kasım 2013 Salı

Eski okul forması kumaşından şort

Ara sıra dikebildiklerimden biri daha 1 ay oldu biteli ,kızım üstüne giymedi daha, ben resimleyemedim bunca zaman,baktım ki okula gittiğinden giyeceği de yok.
Üzerinde görmemiyorsunuz ama en azından yakından resimlerini çekebildim.Artık giydiğinde de bloğa yükleriz resimleri. Bu çocuklar büyüdükçe, kendi istedikleri dışında bir şey yaptıramıyorsunuz.Düne kadar giyinip kuşanıp poz veren kızım, şimdi üffff, püfff diye söyleniyor.Napalım artık, büyüyorlar diyelim.



Kumaş okul forması kumaşı 15 yıllık falan ,teyzem yıllarca evinde terzilik yaptı,artık yaşlandı ve bıraktı.Bu kumaşlarda o zamanlardan kalanlardan.Okul forması çok diktiriyorlardı eskiden.Elinde kalmış, daha bir kaç parça daha vardı onlarıda bana göndermiş, ailede birtek el işlerine meraklı ben varım diye herhalde.Bu kumaştan kendime diye kestim.Keserken pay bırakmamışım, bir de fazla içerden dikmişim.Baktım bana olmadı,hemen arkaya iki küçük pensle kızıma oldu.Eee onun kısmetiymiş napalım artık.Bana da başka bahara.Bu arada ilk kez cepli bir model çalıştım.Ama itiraf etmeliyim ki çok  zorlandım.Burda kalıplarından bir kalıptı, hangi kalıp hatırlamıyorum şuan , arzu edene bakıp yazabilirim.
Benden bu kadar şimdilik......


9 yorum:

  1. Kareli kumaşlarda karoların simetrisine dikkat ederim. Takıntımdır bu. İnternette pek çok alışveriş sitesinde koca koca fiyat koymaya utanmadıkları kıyafetlerin karolarını da denk getirememekten utanmadıklarını fark ediyorum. Ellerine sağlık, çok güzel ve temiz bir çalışma olmuş. Kızımız da güle güle giysin.

    YanıtlaSil
  2. bu işi hobi edinip ufak tefek şeylerle uğraştım genelde.ilk kez böyle cepli ve dediğiniz gibi simetri gerektiren bir model denedim.bencede ilk deneyim için başarılı buldum kendimi.Bende kendime çok zor birşeyler alabiliyorum.Annemden teyzemden gelen bir özellik herhalde böyle çizgilerini, dikişlerini falan kontrol ederlerdi hep ,bende öyle oldum.çok teşekkürler yorumunuz için

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş.
    İyi günlerde giysin...

    YanıtlaSil
  4. Güzel olmuş ellerine sağlık,güle güle giysin cimcime :) şimdi küçükler giyiyolar daha da büyüyünce giymezler diktiklerimizi diye düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bencede giymezler. ama çok isteyip alamazlarsa anne şundan diksene bundan örsene derler, benim ki şimdiden istiyor

      Sil
  5. Ne güzel olmuş, hem kumaş da değerrlenmiş. Küçükken ben de çok dikerdim, çocuklar da giyerdi. Ama büyüdükçe, mağazadakinden daha güzel olsa bile giymez oluyorlar.
    Ellerinize sağlık, iyi günlerde giyilsin.

    YanıtlaSil
  6. Eskiden evet hep dikiliyordu bende kendi formamı dikmiştim:)
    Atmasaymışız sizin gibi değerlendirilebilirmiş.
    Ellerinize sağlık çok cici olmuş..

    YanıtlaSil
  7. Çok tatlı durduğuna eminim. Güzel günlerde giysin, yaz geliyor tam zamanı;).

    YanıtlaSil